Zomerse cocktails

Lekker eten en drinken

Zomerse cocktails

De zomer is in aantocht en wat is geen betere tijd dan nu om cocktailparty’s te geven. Hier zijn enkele cocktailparty-ideeën die niet veel tijd kosten om te produceren en die de bank niet kapot maken!

Laten we om te beginnen eens kijken naar het cocktailpartymenu. Houd het licht en eenvoudig. Snijd stukjes van verschillende soorten groenten, spies ze, leg de spiesen in een eenvoudige marinade van balsamicoazijn en olijfolie, breng op smaak met peper en zout indien gewenst en grill of rooster de gemarineerde spiesen.

Wil je het een beetje mixen? Voor buitencocktails, plak de afgewerkte spiesjes groenten in een bedje van tarwegras en daar heb je een gegrilde moestuin! Of leg de afgewerkte groenten op een schaal en versier de schaal met losse bloemen zoals Cymbidium orchideeën of Gerber madeliefjes.

Ik heb onlangs een cocktailparty bijgewoond waar de cateraar een geweldig cocktailpartymenu heeft gemaakt met onder meer kiplolly’s met macadamia-notenkorst. Andere menu-items zijn onder andere Europese kazen met dadels en vijgen, gesneden toast en crackers.

Veel plezier bij het serveren van uw hapjes door een borrelglas te gebruiken op cocktailparty’s. Creëer een gespreksonderwerp door spiesjes van garnalen te serveren met een borrelglaasje cocktailsaus of soepen zoals gazpacho of komkommer geserveerd in een borrelglas. Goede ouderwetse melk en koekjes waar het dienblad shots koude melk met een kant van minikoekjes bevat, is ook altijd leuk.

En aangezien het zomer is, is het voor uw cocktailparty’s in de buitenlucht altijd leuk om mini-hamburgers uit een dienblad toe te voegen (kan rundvlees, kalkoen of groenten zijn) en natuurlijk de favoriete mini-hotdogs aller tijden.

Andere leuke ideeën voor een cocktailparty zijn onder meer het creëren van een zomerevenement met een geheel wit thema met een prieel van witte stof. U kunt een luifel van 10 ‘x 10’ huren en vervolgens doorschijnende stof gebruiken om de zijkanten van de tent te swagen. Mogelijk moet u een tentenbedrijf inschakelen om te helpen met de kleine tent, maar u kunt zelf de stof kopen om de volants te maken.

Voeg wat kleur toe aan uw witte cocktailparty’s met gekleurde glazen decoritems zoals vazen ​​en knikkers voor uw buffetdisplay zoals te zien is op de eerste foto. Ook bloemen kunnen leuk en kleurrijk en toch eenvoudig zijn.

En voor drankjes zijn hier enkele cocktailparty-ideeën die verfrissend en koel zijn voor de zomer. Een idee voor een cocktailpartymenu is om je eigen spawater te maken. Voeg gewoon een van de volgende ingrediënten toe aan het water en laat het even staan:

• Verse frambozen of aardbeien
• Citrusvruchten zoals citroenen of sinaasappels
• Komkommers
• Kruiden zoals munt of basilicum

Als u liever alcoholische dranken serveert voor cocktailparty’s, overweeg dan om sangria, mohito’s of gearomatiseerde martini’s zoals citroen, komkommer of watermeloen aan uw drankenmenu toe te voegen. (Voor enkele recepten voor cocktailparty-martini’s, kijk op pagina’s 87 en 88 in Budget Bash.)

Ik hoop dat je deze cocktailparty-ideeën nuttig vond voor je cocktailparty’s in de zomer. Houd uw cocktailpartymenu leuk en licht en denk bij het geven van een cocktailparty aan de Budget Bash-mantra: maak het eenvoudig, lekker, stijlvol, leuk en voordelig voor iedereen!