Wat zijn de eisen bij een horeca koelkast kopen?

Lekker eten en drinken

Wat zijn de eisen bij een horeca koelkast kopen?

Bij het aankopen van een horeca koelkast zijn er met zekerheid een aantal verschillende zaken waar je steevast de nodige aandacht aan zal willen en eigenlijk ook aan zal moeten besteden. Het spreekt in eerste instantie voor zich dat het belang van dit toestel absoluut niet mag worden onderschat. Een goede koeling is in de praktijk namelijk een absolute vereiste wanneer je er zeker van wenst te kunnen zijn dat je voedingswaren zo lang mogelijk op een zo optimaal mogelijke temperatuur bewaard kunnen worden. Ben jij ook van plan om een dergelijke koelkast aan te schaffen en wil je daarbij met zekerheid niets over het hoofd zien? Dan is verder blijven lezen zeker de boodschap. 

Hoe groot moet de capaciteit van de koelkast precies zijn? 

Het eerste waar je altijd aandacht aan zal willen besteden heeft betrekking tot de vereiste capaciteit van je horeca koelkast. Dat is een zeer belangrijke factor om rekening mee te houden. Het spreekt namelijk voor zich dat je altijd zal willen kunnen rekenen op een afdoende capaciteit. Dit is ook de vaakst gemaakte fout onder mensen die eigenaar zijn van bijvoorbeeld een horecazaak. Het aankopen van een dergelijke koelkast met een te beperkte capaciteit zou er in de praktijk dan ook zomaar voor kunnen zorgen dat je genoodzaakt zal zijn om een tweede exemplaar aan te schaffen. Dit uiteraard met alle extra en vooral ook overbodige kosten van dien. 

Over welk type deur moet een horeca koelkast over beschikken?

Bij het aankopen van een horeca koelkast is het altijd van belang om goed te kijken naar de deur waarover ze dient te beschikken. Wat deze deur betreft zal je tot de vaststelling komen dat er een keuze kan worden gemaakt tussen enerzijds een glazen deur en anderzijds een volle deur. In het merendeel van de gevallen is het zo dat horeca koelkasten in de keuken worden geplaatst waardoor ze niet meteen in het zicht staan van de mensen die je zaak bezoeken. Bovendien is het zo dat er in principe niet echt per se van buitenaf gezien moet kunnen worden welke zaken er nog allemaal in de koelkast steken. In het merendeel van de gevallen wordt er bij het aankopen van een horeca koelkast dan ook voor gekozen om over te gaan tot het aankopen van een exemplaar met een volle deur. 

Hoeveel budget heb je beschikbaar voor je horeca koelkast?

Tot slot is het vanzelfsprekend dat je ook even goed zal willen nadenken over het budget dat je ter beschikking dient te hebben voor wat het aanschaffen van jouw horeca koelkast betreft. Wat dit budget betreft zal je tot de vaststelling komen dat er sprake kan zijn van zeer aanzienlijke verschillen. Deze verschillen worden veroorzaakt door een aantal verschillende zaken zoals bijvoorbeeld:

  1. Het merk waar de koelkast over zal beschikken;
  2. De capaciteit waar ze zich door kenmerkt;
  3. De energiezuinigheid van het apparaat;

Bij het aankopen van een horeca koelkast ligt de nadruk vandaag de dag niet zelden op de energieklasse waarover ze beschikt. Dat is ook niet meer dan logisch aangezien de energiekosten de pan ui swingen. Ook dit is dan ook zeker en vast een belangrijke factor om rekening mee te houden.

Heb je al een horeca koelkast in huis? Maak het dan compleet met ijsblokjesmachine