Online trainingen: 5 belangrijke voordelen

Lekker eten en drinken

Online trainingen: 5 belangrijke voordelen

Als er een ontwikkeling is die de afgelopen jaren typeert, dan is het de verschuiving van werken op locatie tot online werken en dat betekent ook dat online trainingen aanzienlijk in aantal zijn toegenomen. Er wordt van alles aangeboden, van gratis workshops tot online congressen en teambuilding activiteiten. Als werkgever kun je jouw medewerkers inschrijven voor online bijeenkomsten met verschillende thema’s, met verschillende doeleinden en verschillende mogelijkheden. Plan jaarlijks een aantal online trainingen in en je profiteert van de volgende 5 grote voordelen.

1. Online trainingen zijn laagdrempelig

Het is veel gemakkelijker om een online training bij te wonen dan dat je ergens naartoe moet rijden. Deze trainingen nemen een x aantal uren in beslag en daarbuiten is er geen sprake van verloren reistijd en onnodig brandstofverbruik. Je medewerkers nemen deel vanuit hun woning of werkplek en inloggen is zo gedaan. De drempel om trainingen bij te wonen is online aanzienlijk lager.

2. Je bespaart tijd en geld

Kies je voor een online omgeving voor je bijeenkomsten, dan bespaart iedere deelnemende partij tijd en geld. Je medewerkers hoeven niet te reizen en deze trainingen hoeven niet buiten werktijden te worden georganiseerd. Jij hoeft niet op zoek naar een geschikte zaal, die centraal gelegen is voor iedereen en waar de juiste hulpmiddelen beschikbaar zijn. Dit is allemaal al gedaan door het externe bureau dat de online trainingen heeft ontworpen en geeft.

3. Iedereen kan deelnemen aan online trainingen

Online trainingen worden georganiseerd via een platform. Het enige wat je nodig hebt is een digitaal apparaat, zoals een computer, een tablet of een telefoon, en een internet verbinding. Iemand kan deelnemen van huis, vanaf de werkplek, maar ook als ze ergens anders zijn. Dat betekent dat niemand zijn plannen er te veel op aan moet passen. Ook dat is zowel voor jou als je medewerkers een groot voordeel.

4. Er worden geweldige trainingen aangeboden

Sinds de corona crisis hebben online bijeenkomst echt een grote ontwikkeling doorgemaakt. Entrepreneurs zijn hier direct op ingesprongen en van deze kans gebruik gemaakt. Als gevolg daarvan worden er nu schitterende trainingen online aangeboden waar iedere deelnemer van profiteert. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor de online omgeving en maken gebruik van alle mogelijkheden die daar beschikbaar zijn. Daarbij zijn deze daar nu ook bijzonder ervaren in en weten ze exact hoe ze een online groep meten aanspreken.De trainingen zijn interactief, motiverend en leerzaam.

5. Met online trainingen vind je de perfecte balans

Online bijeenkomen heeft natuurlijk ook een aantal nadelen en daarom is het belangrijk dat je een mooie balans vindt tussen wat je online en op locatie organiseert. Plan jaarlijks een aantal online trainingen in en balanceer dat met meetings en bijeenkomsten die je wel op kantoor of op een andere locatie organiseert. Zo geef je iedereen het gemak van de online opties, terwijl je ook het persoonlijke contact nog stimuleert. 

Verwacht wordt dat ook als alles weer normaal is deze ontwikkeling richting online bijeenkomen niet zal verdwijnen. Vind een balans en je profiteert optimaal van beide werelden.