Japanse whisky kopen

Lekker eten en drinken

Japanse whisky kopen

Steeds meer mensen zijn fan van Japanse whisky. Dat is niet voor niets, mensen kiezen voor Japanse whisky kopen vanwege de bijzondere smaak. Je koopt ze bij de slijterij, maar je kunt ook terecht bij (online) speciaalzaken voor een goede Japanse whisky. Lees hier meer over waarom je zou moeten kiezen voor deze whisky, waar je ze koopt, de historie en waarom het een leuk cadeau is.

Waarom Japanse whisky kopen?

Heb je nog nooit Japanse whisky geproefd? Dan is het tijd voor een Japanse whisky. De Japanse whisky’s hebben een bijzondere smaak, ze zijn vaak erg mild en zacht maar wel rijk van smaak. Deze whisky’s worden gerijpt in typisch Japanse eikenhouten vaten, wat het een kenmerkende smaak geeft. Je kunt verschillende soorten Japanse whisky kopen, zo is er altijd wel iets voor jou, of je nu een beginnende drinker bent of al wat vaker hebt geproefd en op zoek bent naar een verfijnde smaak. De meeste mensen drinken Schotse of Amerikaanse whisky, maar Japanse whisky wordt steeds populairder.

Online een Japanse whisky kopen

Japanse whisky kopen doe je bij een slijterij of in een online webshop. Het aanbod van een lokale winkel zal misschien wat kleiner zijn dan een speciaalzaak dat zich specifiek richt op de Japanse whisky. Bekijk verschillende merken en varianten die in Japan zijn gebrouwen en lees je in over de smaken. Vaak wordt er wel bij genoemd of de whisky mild of sterk is, maar Japanse whisky’s zijn over het algemeen wel mild en dus geschikt voor de meeste mensen. Kies bijvoorbeeld eens voor een whisky met een kruidige en zoete vanille smaak. 

Historie

Een Japanse whisky kopen kan al voor een langere tijd, maar misschien niet in Nederland. In het jaar 1918 is er een Japanner naar Schotland gegaan om te leren whisky brouwen. Masataka Taketsuru heeft hier genoeg geleerd om een succesvolle whisky op de markt te brengen, hij wordt namelijk nog steeds te dronken. De brouwer komt uit een familie die sake brouwde. Toen hij terug is gekomen uit Schotland heeft hij niet alleen voldoende kennis opgedaan, maar ook de vrouw van zijn dromen ontmoet. Een mooi verhaal voor een heerlijke whisky. 

Een mooi cadeau

In je eentje drinken is ook niet zo leuk, toch? Japanse whisky kopen als cadeau voor iemand is een goed idee. Is jouw partner, familielid of vriend binnenkort jarig en is het een whisky liefhebber? Koop dan een mooie fles Japanse whisky voor hem of haar. Wil je groots uitpakken? Haal dan een paar verschillende merken zodat diegene een proeverij met jou kan houden. Begin met de meest milde en eindig met de sterkste whisky.

Conclusie

Een Japanse whisky kopen is net even anders dan een Amerikaanse of Schotse whisky. De verfijnde smaken komen uit het Japanse eikenhout waar de drank zich mee heeft vermengd. Koop online een whisky die jou aanspreekt of bezoek een speciaalzaak. Een whisky is ook een mooi cadeau voor iemand die liefhebber is van whisky’s. Maak er bijvoorbeeld een proeverij van.