Een wijngeschenk kopen? Lees onze handige tips en trucs

Lekker eten en drinken

Een wijngeschenk kopen? Lees onze handige tips en trucs

Wanneer een wijngeschenk kopen? Als je jouw zakenrelaties, klanten of medewerkers wilt bedanken voor de fijne samenwerking en de business die jullie samen hebben gedaan. Of als bedankje voor de beoogde targets die zijn of binnen een korte termijn worden gehaald. Een goede wijn valt altijd in de smaak en het valt ook onder de iets luxueuzere cadeaus. Wil je weten welke wijngeschenken je het beste kunt kopen? Lees dan onze handige tips en trucs.

Verschillende soorten wijnen en champagnes

Voordat we iets meer vertellen over het wijngeschenk kopen, vertellen we iets meer over de verschillende soorten wijnen en champagnes die je aantreft. Doorgaans kun je kiezen voor pakket die bestaan uit champagne, Merlot, Chardonnay, Bordeaux en prosecco. Maar wat zijn de verschillen? We leggen het kort uit.

Champagne

Champagne wordt gemaakt van druiven die alleen in de gelijknamige regio in Frankrijk voorkomen en champagne staat in de basis bekend om de bubbels en de frisse smaak. Het is ook een drankje die vaak bij feestelijke gelegenheden of vieringen wordt gedronken.

Merlot 

Merlot is feitelijk een zwarte of blauwe druivensoort uit Frankrijk waar de zachte tot volle rode wijn van wordt gemaakt. Het is een droge rode wijn die heerlijk smaakt en door veel mensen wordt gedronken. Het is een wijn die je ook jong kunt drinken. Een ideaal drankje voor tijdens het kerstdiner! 

Chardonnay

Chardonnay is een droge witte wijn die enorm smaakvol is. De smaak is fris en fruitig en ook een Chardonnay kun jong worden gedronken. Voor de liefhebbers van witte droge wijn is dit ook de drank die het vaakst wordt gekozen.

Bordeaux

Bordeaux wordt eveneens gemaakt van twee verschillende druivensoorten die in Frankrijk voorkomen en hiermee wordt een droge rode wijn gemaakt die het lekkerst is wanneer die iets ouder is. Bijzondere kenmerken van Bordeaux-wijn is dat het fris en fruitig smaakt.

Prosecco

Prosecco komt uit Italië en staat bekend om frisse zure smaak dat in de buurt komt van bepaalde champagnes. Prosecco is ook echt een feestelijk drankje en door de simpele productie ook nog eens goedkoop.

Wijngeschenk kopen? Kies voor het één óf het ander

Wil je een wijngeschenk kopen? Dan is het misschien goed om je een beetje te verdiepen in de ontvanger. Welke wijn vinden ze het lekkerst? Zijn het liefhebbers van de rode of juist de witte wijn? Zo kun je het beste wijngeschenk aanschaffen en cadeau geven. Als je twijfelt of het niet weet, is er nog geen man overboord. Er zijn ook pakketten die bijvoorbeeld zowel een lekker rode als witte wijn bevatten. Zo geef je een cadeau die hoe dan ook in de smaak valt. Pakketten met champagne en prosecco komen nauwelijks voor, maar er zijn een aantal mooie pakketten die je kunt schenken. Bij prosecco is het vooral leuk om op zoek te gaan naar een pakket dat inclusief de kenmerkende glazen wordt geleverd. Daarnaast is de verpakking van het wijngeschenk ook van belang. Kijk altijd goed of de wijn(en) die je cadeau doet verpakt worden in een luxueuze doos of juist in een mooie kist.